onsdag den 29. oktober 2014

Strikkebogen Marius

Et must have, hvis du er til klassisk smukt strik med historie.

Bogen Marius, om det klassiske Norske Marius-mønster, kan nu købes fra d. 20. okt..
SÅ du kan sagtens nå det endnu, at få købt bogen og få strikket en smuk Marius genser til dig selv, børnebørnene, hunden eller noget helt tredie, inden det bliver koldt.

Det er min oplevelse at dette smukke klassiske mønster, som har ikon status, og er kåret som Norges nationaltrøje, har fået sin renæssance igennem de seneste år. Mønstret er blevet gengivet igen og igen i forskellige udformninger. Historien fortæller jo næsten sige selv.
Personligt strikkede jeg min først genser i dette mønster for mere end 30 år siden og jeg har den stadig. Det er, mere end noget andet mønster, en klassiker.
Mønstret til denne super flotte genser blev i sin tid designet af Unn Søiland i 1953, og skulle bruges af skuespiller Marius Eriksen i filmen "troll i ord", der af kommer navnet Marius.

Siden er mønstret blevet brugt til næsten alt inden for beklædning og interiør. Selv de store modehuse og designere har taget det til sig.


Er du ikke så trænet i mønsterstrik, kan det nemt være denne model og dette mønster du kaster dig ud i som det første. For selv om det kan se indviklet ud, er mønstret konstrueret sådan at du max strikker med to farver af gangen, og farveskriftene i mønstret, ligger tæt så du undgår lange følgetråde på bagsiden.
Et på mange måder enkelt mønster i sin konstruktion men, med et meget smuk og klassisk udtryk.
Bogen Marius indeholder 45 opskrifter og er indledt med en lille "strikkeskole", så der er hjælp at hente, hvis det bliver nødvendigt.
Der er ingen tvivl, en Marius bliver vinterens
 must have ;o)


Er DU med på at strikke en Marius ?

Kærligst Hanne

9 kommentarer :

 1. har lige en ulvetrøje som venter først, min første mønstertrøje. Indtil nu har jeg mest været til hulmønstre og andet der ikke skifter farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sissel ,o) Så er du jo godt i gang. Jeg er selv meget glad for at strikke mønsterstrik, men ved godt at det kan være en udfordring at komme igang. Held og lykke til med din ulvetrøje. hilsen Hanne

   Slet
 2. Jeg har lige modtaget bogen med posten i dag.
  En rigtig dejlig bog, osse "bare" at kikke og læse i.
  Jeg tror jeg vil strikke nederdelen ;o) ... men har lige et par ufoer først, som ejerne venter utålmodig på ;o)

  SvarSlet
 3. Jeg er i gang med en lille en af slagsen :)) - den bliver i øvrigt nr.3

  SvarSlet
 4. Ih har du fået den skønne bog ? den vil jeg glæde mig til at se. Har kun set den norske hos Bettekun - og dengang var jeg slemt fristet :o)

  SvarSlet
 5. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

  SvarSlet
 6. Hej!
  Skulie vilja ha mönstret till tröjan höst som jag sett uppstickad i Isländskt garn.
  Annette

  SvarSlet
 7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.

  SvarSlet

Tak fordi du ville skrive en kommentar. Alt bliver læst og værdsat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...